OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Dzień Kobiet z muzyką Edith Piaf
6 marca 2019 roku

Dzień Kobiet z muzyką Edith Piaf

„Przy miłości wszystko mało”... między innymi ten fragment piosenki Edith Piaf można było usłyszeć podczas koncertu zorganizowanego przez Starostwo Powiatowe w ramach Międzynarodowego Dnia Kobiet. Z koncertem wystąpiła Justyna Szafran, na co dzień występująca w Teatrze Muzycznym Capitol, swoim wokalem i interpretacją tekstów zafundowała wiele emocji a nawet wzruszeń.

zdjecie

Repertuar Edith Piaf znakomicie wykonuje Justyna Szafran, która swoją charyzmą, znakomitym głosem, aktorskim warsztatem na nowo przywołuje klimat francuskich kawiarenek tamtych czasów. Artystce akompaniował m.in.  Rafał Karasiewicz.

zdjecie

W atmosferze Dnia Kobiet, 2 marca 2019 r. w sali OCK przywołana została historia ikony francuskiej piosenki, losy jej tragicznej miłości i tajemniczego życia. To właśnie smutne dzieciństwo i młodość miały wpływ na niezwykłą wrażliwość artystki. Z pewnością bez tego nigdy nie powstałyby jej piękne utwory. W piosenkach Edith Piaf tkwiła niezwykła siła, przez co stały się one ponadczasowe. Jej życie obrosło już legendą i nie wiadomo, co wydarzyło się naprawdę, a co zostało wymyślone.

Przy okazji koncertu prowadzona była zbiórka pieniędzy przez Ostrowskie Stowarzyszenie Miłośników Zwierząt na rzecz bezdomnych zwierząt.

zdjecieDzięki ofiarności zaproszonych gości, przedstawiciele Stowarzyszenia zebrali do puszek ok. 2,4 tys. zł, które przeznaczone będą na bieżące potrzeby bezdomnych psów.

Zuzanna Jerzyk

Fot. Łukasz Bartczak

Odwiedzin: 70