OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Dzień Dziecka w szpitalu
10 czerwca 2019 roku

Dzień Dziecka w szpitalu

W dniu 8 czerwca 2019r. mury ostrowskiego szpitala przy ulicy Limanowskiego pojaśniały radosnym uśmiechem wielu dzieci zmagających się z różnymi dolegliwościami, leczonymi na Oddziałach Chirurgii i Traumatologii Dziecięcej, Laryngologii oraz Pediatrii. Odbyła się tutaj impreza z okazji Dnia Dziecka zorganizowana przez Zespołu Szkól Specjalnych w Ostrowie Wielkopolskim.

zdjecie

Imprezie towarzyszyło też ważne wydarzenie z życia szkoły, otwarcie w szpitalu nowej świetlicy terapeutycznej. W związku z tym cała społeczność dziecięca szpitala mogła się bawić w pachnącym świeżością obiekcie.

zdjecie

Nauczyciele Zespołu Szkól Specjalnych zapewnili najmłodszym pacjentom wiele znakomitych atrakcji z udziałem animatorek z Happy Kids Party. Świętującym dzieciom udało się chociaż na chwilę zapomnieć o bólu dzięki występom tanecznej grupy baletowej „Gwiazda”  oraz piosenkom zespołu „Lady & Gentlemen”.

zdjecie

Pokrzepieniu i otarciu łez z powodu choroby i rozłąki z najbliższymi sprzyjało również wręczenie upominków oraz słodyczy ufundowanych przez: Eliza K. Wrembel fotografia,  państwa M.K. Czajów z Hurtowni Delta Trade,  właścicieli sklepu Majolinek,  Wytwórni Cukierków Karmelek, Ksero- Service,  Bocioland, uczniów ze Szkoły podstawowej nr 13 im. S. Rowińskiego i pani K. Krzywola – Sky Fitness.

zdjecie

Tego dnia wszystkie serduszka dzieci przebywających w szpitalu zabiły mocniej i radośniej. Najmłodszym pacjentom udało się zapomnieć o chorobie czego dowodem były rozweselone dziecięce twarze – balsam na dusze wszystkich dorosłych.

Materiał nadesłany przez Zespół Szkół Specjalnych.

Dodał(a): Janusz Grzesiak
Odwiedzin: 101