OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Złapali taaaką rybę
25 czerwca 2019 roku

Złapali taaaką rybę

Ponad 5 kg ryb złowili uczestnicy Zawodów Wędkarskich o ZŁOTĄ RYBKĘ o puchar Przewodniczącego Rady Powiatu Ostrowskiego Piotra Walkowskiego.  Zawody były doskonała formą rekreacji oraz powrotem do tradycji, ostatnia bowiem rywalizacja w tej dyscyplinie o puchar Przewodniczącego odbyła się równo 10 lat temu.

zdjecie

Współorganizatorami zawodów, które odbyły się 19 czerwca 2019 roku odbyły się na stawie w Śliwnikach byli Starosta Ostrowski Paweł Rajski i Burmistrz Gminy i Miasta Nowe Skalmierzyce Jerzy Łukasz Walczak. Z zaproszonych gości udział wzięli poseł RP Piotr Walkowski, członek Zarządu Powiatu Ostrowskiego Arkadiusz Wojtczak i radny Powiatu Ostrowskiego Józef Wajs.

Poszczególne ekipy zawodników rozlokowane były wokół zbiornika a na łowienie mieli 3 godziny.

zdjecie

Po zważeniu ryb zwycięzcami zawodów zostali Marian Brzeziński i Krzysztof Kowalczyk, reprezentujący samorząd Nowe Skalmierzyce.

zdjecie

Drugie miejsce zajął zespół z Centrum Wędkarstwa przy ul. Kusocińskiego 1 w Ostrowie Wielkopolskiego w składzie Kamil Wicek i Jan Sobczak. Trzecie miejsce przypadło drużynie z Koła Wędkarskiego Urzędu Gminy Sieroszewice, w składzie Krzysztof Janiszewski i Henryk Giernalczyk.

Nagrodę za złowioną największą rybę, o wadze 730 gram, zdobyła drużyna reprezentująca Powiatową Straż Pożarną w Ostrowie w składzie: Piotr Kulas i Mateusz Wojciechowski.

zdjecie

Nagroda dla najmłodszego uczestnika zawodów przyznana została Tobiaszowi Mamot.

zdjecie

zdjecie

Warto dodać, że po zważeniu wszystkie ryby z powrotem wróciły do wody. Po finale, wręczeniu nagród i pamiątowym zdjęciu uczestnicy spotkali się na biesiadzie w sali wiejskiej.

Dodał(a): Janusz Grzesiak
Odwiedzin: 132