OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Jubileuszowe XXV otwarte Mistrzostwa wsi Łąkociny w tenisie...
31 grudnia 2019 roku

Jubileuszowe XXV otwarte Mistrzostwa wsi Łąkociny w tenisie stołowym

Gdy przed ćwierćwieczem organizatorzy mistrzostw wsi Łąkociny w tenisie stołowym przygotowywali pierwsze zawody, nie zdawali sobie sprawy że wpiszą się one na stałe do kalendarza sportowych imprez organizowanych cyklicznie w powiecie ostrowskim. 25 lat tradycji… 25 lat emocji… 25 lat popularyzacji tenisa stołowego w środowisku wiejskim…

Jubileuszowe zawody w kameralnej sali wiejskiej w Łąkocinach zgromadziły 61 zawodników z 24 klubów i miejscowości. To trzeci pod względem frekwencji wynik w historii mistrzostw.

zdjecie

Główny cel organizatorów z miejscowego LKS „Ogniwo” Łąkociny, czyli aktywny wypoczynek mieszkańców środowiska wiejskiego w okresie zimowym poprzez grę w popularnego ping-ponga, został zrealizowany. Tenis stołowy jest bardzo lubianą dyscypliną w Południowej Wielkopolsce i tegoroczne zawody były tego dowodem.

Turniej przeprowadzono tradycyjnie w trzech kategoriach. W kategorii kobiet, po raz piąty w historii, zwyciężyła Honorata Dąbrowska z Kobierna, która w finale pokonała Ukrainkę grającą w „Tajfunie” Ostrów Wielkopolski Daryę Laptutę. Trzecie miejsce zajęła ubiegłoroczna mistrzyni Paula Skrzypczak (KS „Polonia” Śmigiel). W kategorii juniorów tytuł wywalczył Bartłomiej Ustianowski (LKS „Tajfun” Ostrów Wielkopolski). Drugie miejsce przypadło Franciszkowi Mielcarkowi (LKS „Orzeł” Wysocko Wielkie), a trzecie wywalczył Krzysztof Szymlet (LZS „Błyskawica” Bożacin). Wśród seniorów najlepszym okazał się faworyt, reprezentant drugoligowego KS „Wamet” Dąbcze, Krzysztof Mrozek, który w finale pokonał Adama Zaworskiego (UKS „Żaki” Taczanów). Trzeci był Eryk Hertmanowski (Wyskoć).

Trofea dla najlepszych zawodników wręczał Sławomir Glaser, prezes Okręgowego Związku Tenisa Stołowego „Południowa Wielkopolska”. Puchar dla najlepszego zawodnika z Łąkocin tym razem ufundował sołtys wsi Łąkociny Przemysław Janas. Trofeum z rąk fundatora odebrała Katarzyna Szlachta.

Imprezę wsparli Gmina Ostrów Wielkopolski, Gminne Zrzeszenie LZS w Ostrowie Wielkopolskim, Powiat Ostrowski, AMS Puchary Szkudlarz z Ostrowa Wielkopolskiego, Szkoła Podstawowa w Wierzbnie, Sklep spożywczy Łukasza Junyszka oraz Krzysztof Kulas. Sędzią głównym zawodów był Szymon Lis.

WYNIKI

Kobiety

  1. Honorata Dąbrowska – Kobierno
  2. Darya Laptuta – LKS TAJFUN Ostrów Wlkp./Ukraina
  3. Paula Skrzypczak – KS POLONIA Śmigiel
  4. Katarzyna Szlachta – LKS OGNIWO Łąkociny
  5. Agata Szczotka – LZS BŁYSKAWICA Bożacin
  6. Joanna ZYBAŁA – LKS OGNIWO Łąkociny
  7. Wiktoria Waliczek – UKS Daniszyn

Wiktoria Wewior – LKS Gorzyce Małe

  1. Zuzanna Wieczorek – KS POLONIA Śmigiel

Beta Bąkowska – LZS SADOWIANKA Sadowie

Helena Przybylak – UKS Daniszyn

Juniorzy

zdjecie

  1. Bartłomiej Ustianowski – LKS TAJFUN Ostrów Wlkp.
  2. Franciszek Mielcarek – LKS ORZEŁ Wysocko Wielkie
  3. Krzysztof Szymlet – LZS BŁYSKAWICA Bożacin
  1. Maksymilian Drozdowski – UKS PIAST Ostrzeszów
  1. Dawid Płonka – SP Lamki
  2. Radosław Cieślak – Przybysławice
  3. Jan Doktór – SP Lamki

Arkadiusz Trawiński – SP Raszków

  1. Eryk Nawrocki – SP Świnków

Bartosz Adamski – Raszków

Piotr Pela – Raszków

Bartosz Moś – LZS SADOWIANKA Sadowie

  1. Antoni Szubert – SP Świnków

Kacper Kowalski – UKS Daniszyn

Antoni Małuszek – UKS Daniszyn

Kacper Kubiak – SP Świnków

  1. Hubert Moś – LZS SADOWIANKA Sadowie

Aleksander Małuszek – UKS Daniszyn

Bogumił Wygralak – SP Świnków

Krystian Binek – LZS SADOWIANKA Sadowie

Mateusz Grejc – SP Świnków

Michał Mądry – UKS PIAST Ostrzeszów

Seniorzy

zdjecie

  1. Krzysztof Mrozek – KS WAMET Dąbcze
  2. Adam Zaworski – UKS ŻAKI Taczanów
  3. Eryk Hertmanowski – Wyskoć
  4. Karol Zimniak – UKS Daniszyn
  5. Adam Rudowicz – LKS Gorzyce Małe
  6. Adam Kopytek – LZS TARCHALANKA Tarchały Wielkie
  7. Marcin Kaik – LZS TARCHALANKA Tarchały Wielkie

Piotr Kurosiński – UKS Daniszyn

  1. Konrad Miazek – KS KROTOSZ Krotoszyn

Robert Baranowski – LKS TAJFUN Ostrów Wlkp.

Dawid Bajtała – Łąkociny

Bartosz Kląskała – Krotoszyn

13. Henryk Cieślak – Przybysławice

Bartosz Dąbrowski – Kobierno

Mirosław Sobański – Smoszew

Kamil Bajtała – UKS Daniszyn

17. Łukasz Kowalewicz – LZS SADOWIANKA Sadowie

Wojciech Grejc – Biadki

Marek Sójka – LZS BŁYSKAWICA Bożacin

Dariusz Ulatowski – Raszków

Grzegorz Pela – Raszków

Michał Dymacz – LKS Gorzyce Małe

Tomasz Ratajczak – UKS Daniszyn

Mateusz Rosik – Leziona

25. Marcin Grocholski – LKS Gorzyce Małe

Szymon Fajfer – UKS Daniszyn

Szymon Trawiński – Łąkociny

Wojciech Kupczyk – LKS BARYCZ Przygodzice

Piotr Kupczyk – WIRAŻ Ostrów Wlkp.

Odwiedzin: 78