OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Koncert Krystyny Prońko naładowany pozytywnymi emocjami i...
21 lutego 2020 roku

Koncert Krystyny Prońko naładowany pozytywnymi emocjami i wzruszeniem

Za nami druga odsłona muzycznego koncertu z charytatywnym przesłaniem. W dniu 20 lutego 2020 r. w ramach „muzycznych ostatków’’ Paweł Rajski Starosta Ostrowski zaprosił na koncert Krystyny Prońko z towarzyszeniem Big Bandu Powiatu Ostrowskiego pod dyrekcją Roberta Matuszewskiego oraz Chóru Mieszanego Con Forza ZSM w Ostrowie pod dyrekcją Janusza Lipińskiego.

zdjecie

To był piękny koncert z Krystyną Prońko w roli głównej i z Big Bandem Powiatu Ostrowskiego, gitarzystą Michałem Kaczmarczykiem oraz Chórem Con Forza.

- Są artyści w stosunku do których wszelkie słowa bledną... profesjonalizm, wielka muzyczna kultura i wrażliwość. To odbiorcom gwarantuje od lat Pani Krystyna Prońko.  Są też takie utwory, które dawały przez lata nadzieje i bez których trudno wyobrazić sobie to, co dokonało się w naszym kraju. Utworem takim jak „Psalm stojących w kolejce””- – powiedział Paweł Rajski Starosta Ostrowski.

 

W podziękowaniu za energetyczny wieczór oraz w nawiązaniu do 50 –lecia działalności artystycznej Krystyny Prońko Starosta Ostrowski złożył serdeczne gratulacje i wręczył artystce symboliczny medal Powiatu Ostrowskiego „Droga do wolności – Wybory 4 VI 1989”, wybity z okazji 30-lecia pierwszych w części wolnych wyborów.

zdjecie

Podczas koncertu w Ostrowie można było posłuchać tych najbardziej znanych utworów  „Małe tęsknoty”, „Jesteś lekiem na całe zło”, „deszcze w Cisnej” oraz wykonywany jak zawsze z ogromnym zapałem przez Big Band Powiatu Ostrowskiego - „Dzieci Sancheza”. Na koniec wybrzmiał  utwór posąg- „Psalm stojących w kolejce” w wykonaniu Krystyny Prońko w towarzystwie ostrowskiego chóru Con Forza, utwór który stał się dla wielu sugestywnym odniesieniem do trudnej historii naszego kraju.

zdjecie

Niezwykły nastrój oraz wzruszające chwile nagrodzone zostały owacjami na stojąco.   

Koncert miał charakter charytatywny. Do specjalnych puszek zbierane były pieniądze na rzecz Ostrowskiego Stowarzyszenia Miłośników Zwierząt. Na pomoc dla zwierząt udało się uzbierać ponad 5 tysięcy złotych, za co serdecznie dziękujemy.

zdjecie

By podkreślić charytatywny charakter spotkania artystka postanowiła zaprezentować na scenie swojego psa „Władka”.

zdjecie

Artystka jest również miłośniczką zwierząt, a jej rottweiler jest przygarniętym przybłędą. Krystyna Prońko część kwoty ze sprzedanych płyt przekazała również na rzecz Stowarzyszenia.

Dodał(a): Zuzanna Jerzyk
Odwiedzin: 269