OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Są już bilety na Mecz Gwiazd!
18 maja 2009 roku

Są już bilety na Mecz Gwiazd!

Ruszyła przedsprzedaż biletów na niecodzienny mecz piłki ręcznej: KPR Ostrovia - HSV Hamburg. Mecz Gwiazd rozegrany zostanie 12 sierpnia na Stadionie Miejskim w Ostrowie. Honorowy patronat nad tym wyjątkowym sportowym widowiskiem objął starosta ostrowski, Włodzimierz Jędrzejak.

Pojedynek z udziałem międzynarodowych gwiazd piłki ręcznej zostanie rozegrany w ramach jubileuszu stulecia Ostrovii i będzie nawiązywał do korzeni ostrowskiego klubu.

Będzie to pierwszy w historii polskiej piłki ręcznej mecz na otwartym stadionie W historii siedmioosobowej piłki ręcznej w Polsce nie było jeszcze dotąd takiego wydarzenia. Niewiele było takich spotkań także w dziejach tej dyscypliny sportu na świecie. Te zaś, które dochodziły do skutku zawsze gromadziły kilkudziesięciotysięczną widownię. Nie inaczej powinno być w Ostrowie. - mówi Janusz Stefański jeden z organizatorów przedsięwzięcia, przedstawiciel firmy Prestiże

Na murawie miejskiego boiska rozłożony zostanie profesjonalny, sportowy parkiet. Specjalnie na tę okazję wypożyczone zostaną bramki i piłki z czujnikami, co umożliwi, pokazanie na ekranie diodowym prędkość lotu piłki. Organizatorzy zapewniają, że temu wyjątkowemu sportowemu widowisku towarzyszyć będzie niepowtarzalna oprawa artystyczna.

W zespole Ostrovii, który na przestrzeni lat, wydał wielu znakomitych szczypiornistów, zagrają najsłynniejsi wychowankowie klubu, z braćmi Marcinem i Krzysztofem Lijewskimi na czele. Na co dzień braterski duet z Ostrowa występuje w czołowym europejskim klubie HSV Handball Hamburg. Z okazji jubileuszowego meczu „wypożyczony” zostanie do drużyny Ostrovii. Z kolei w ekipie niemieckiej, półfinalisty tegorocznej edycji Ligi Mistrzów zobaczymy czołowych piłkarzy ręcznych świata, z Chorwatem Blazenko Lackovicem oraz Francuzem Guillaume Gille włącznie.

Organizatorzy uruchomili już przedsprzedaż biletów na ten wyjątkowy mecz. Wejściówki można nabywać m.in. na oficjalnej stronie firmy Prestige - www.imprezyprestige.com, w sieci sklepów EMPIK na terenie całej Polski, w sieci MEDIAMARKT, Saturn oraz punktach TICKETPRO w całym kraju. Bilety dostępne są również w biurach podróży - Marathon Travel Poland w Ostrowie, Wędrownik w Ostrowie oraz Ital Tour w Kaliszu.

Ceny biletów są przystępne. Najtańsze wejściówki kosztują bowiem 15 złotych (przy zamówieniach grupowych, powyżej 30 osób). Uniwersalny bilet w przedsprzedaży indywidualnej wyceniono na 17 złotych. 50 złotych trzeba zapłacić za bilet na trybunę główną, 80 złotych na sektor VIP, a 200 złotych na sektor VIP wraz z zaproszeniem na bankiet.

Odwiedzin: 557