OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Powiat Ostrowski Mistrzem Wielkopolski LZS
23 października 2020 roku

Powiat Ostrowski Mistrzem Wielkopolski LZS

Lekkoatleci Stali LA Ostrów reprezentujący powiat ostrowski odnieśli drużynowe zwycięstwo w Mistrzostwach Wielkopolski LZS . Młodzi sportowcy zdobyli 18 medali w tym: 13 złotych, 4 srebrne i 1 brązowy zwyciężając bezapelacyjnie w klasyfikacji medalowej.

zdjecie

W tych rozgrywkach zawodnicy Stali LS Ostrów zdobyli 1923 punkty. Na drugim miejscu uplasowali się sportowcy z Ostrzeszowa 1735 p i na trzecim wspólnie lekkoatleci z powiatów: pilskiego i średzkiego – po 1728 p.

zdjecie

Bieg na 100 m. został zdominowany przez nasze zawodniczki i naszych zawodników: w kategorii U23 mistrzynią Wielkopolski została Natalia Benedykcińska 12,54 s. W kategorii U18 zwyciężyła Ewa Piaszczyńska – 12,87 s przed Julią Ułasik 13,60 s, a w kat. U20 pierwsze miejsce zajęła Marta Rauk – 13,42 s. Wśród chłopców kat. U18 zwyciężył Dawid Grząka – 11,01 s, na III m uplasował się Kacper Stawicki – 11,76 s, a na IV miejscu bieg ukończył Jakub Jopek – 11,77 s.

zdjecie

Oczywiście w tej sytuacji zwyciężyły ostrowskie sztafety 4x100 m dziewcząt – 51,66 i chłopców 43,45 s.

W biegu na 200 m (kat U20) zwyciężyła Ola Losy – 26,78 s, a wśród chłopców I m zajął Jakub Tuczyński 23,50 s. (U18), a na V miejscu bieg ukończył Mikołaj Kędzierski – 24,28 s.

zdjecie

Na dystansie 400 m Piotr Stempniak (U20) uplasował się II m z wynikiem 53,53 s.

W biegu na 800 m „Stalowcy” zdobyli dwa złote medale – Paulina Szczepaniak (U18) – 2.34,82 s oraz Jakub Chmielarz (U18) – 2.07,31 s.

Na dystansie 1500 m zwyciężyła Anna Losy (U18) 5.18,28 s, a Kacper Adamczak (U18) uplasował się na II m z wynikiem 4.27,46 s.

W skoku wzwyż zadebiutował Marcin Karolewski – nasz znakomity sprinter – osiągając bardzo wartościowy wyniki 1,83 m – oczywiście zwyciężając.

zdjecie

W skoku w dal na II m uplasował się Kuba Robotnikowski – 6,20 m.

zdjecie

zdjecie

Były to ostatnie zawody w tym roku, w których w ramach LZS wystąpili lekkoatleci z powiatu ostrowskiego. Warto przypomnieć, iż w tym niezwykle udanym dla ostrowskiej lekkiej atletyki roku – również ich występy z ramienia Stowarzyszenia Wojewódzkiego LZS były bardzo owocne czego wyrazem było przede wszystkim zwycięstwo KS STAL LA w klasyfikacji medalowej podczas Mistrzostw Polski LZS.

Dodał(a): Janusz Grzesiak
Odwiedzin: 70