OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Dzień Biało- Czerwony - Projekt
6 listopada 2020 roku

Dzień Biało- Czerwony - Projekt

Dla chcącego nic trudnego. Nie straszne im ograniczenia epidemiologiczne skoro nadszedł czas wydarzenia, jakim jest Dzień Biało- Czerwony w Zespole Szkół Specjalnych im. Janusza Korczaka w Ostrowie Wielkopolskim.

zdjecie

Obchodzony był już po raz szesnasty, a co rok huczniej i w szerszym gronie. Ku miłemu zaskoczeniu organizatorów w tym roku na konkurs wpłynęła rekordowa ilość prac- 286 z całej Wielkopolski: ze szkół specjalnych z całej Wielkopolski, oraz z wielu szkół masowych z Ostrowa Wielkopolskiego. Organizatorów zachwycił coraz szerszy zasięg konkursu - napłynęły nawet prace z Dolnego Śląska. Mimo tak trudnych czasów widać, że dzieci i młodzież są spragnieni takich wydarzeń.

W tym roku wsparcie materialne dla organizacji konkursu zapewnił grant od „Funduszu Grantowego Dobrego Sąsiedztwa dla Ostrowa Wielkopolskiego”, a z niego 7 tysięcy na projekt „Specjalni dla Niepodległej” - Międzyszkolny Konkurs Plastyczny Dekoracja biało-czerwona. Prezenty dla laureatów otrzymaliśmy także o  Prezydenta Rzeczypospolitej Polskiej Pana Andrzeja Dudy, Prezesa Rady Ministrów Pana Mateusza Morawieckiego oraz Starosty Ostrowskiego Pana Pawła Rajskiego.

     Ze względu na ograniczenia ze względów epidemiologicznych organizatorzy musieli zrezygnować ze wspólnego hucznego podsumowania konkursu. Nie było tradycyjnych spotkań, podsumowań i gratulacji. Brakowało, niestety, wspólnych rozmów przy poczęstunku. Uczestnicy nie mogli podziwiać własnoręcznie przygotowanych kotylionów i biało- czerwonych odświętnych strojów. Zamiast tego organizatorzy przygotowali internetową wersję zdalną podsumowania projektu i rozstrzygnięcia konkursu. A zarówno laureatom, jak i wszystkim uczestnikom w sposób bezpieczny szkoła dostarczy dyplomy i konkursowe upominki.

Organizatorzy podkreślali, że wszystkie prace, które wpłynęły na konkurs zachwyciły swoją estetyką i starannością. Jury konkursu miało twardy orzech do zgryzienia by wyłonić grono laureatów. Wszyscy uczestnicy wykazali się niezwykłą wrażliwością i pomysłowością.

            - Wierzymy, że za rok 11 listopada znów będziemy chwytać za biało- czerwone wstążki i materiały by wspólnie tworzyć czcząc pamięć o wydarzeniach i bojownikach, którzy wywalczyli nam wolność w 1918 roku – komentują  organizatorzy, zapraszając jednocześnie na wideo podsumowanie:.

https://drive.google.com/file/d/1ob20JKiSTqFU6B5zH2A0qhRx3KTNydRr/view

Organizatorzy pragną podziękować wszystkim uczestnikom konkursu, ich opiekunom, nauczycielom oraz wszystkim, którzy służyli wsparciem dla młodych twórców. Dziękują także Funduszowi Grantowemu Dobrego Sąsiedztwa, Prezydentowi RP Andrzejowi Dudzie i Prezesowi Rady Ministrów Mateuszowi Morawieckiemu oraz Staroście Powiatu Ostrowskiego Pawłowi Rajskiemu.

LISTA LAUREATÓW:

Kategoria klasy I-III

1. Grzegorz Krzysztofiak

2. Oliwia Janowska

3. Piotr Kubik

Kategoria klasy IV-VI

1. Michał Gola

2. Mikołaj Kurzawski

3. Wojciech Wiśniewski

Kategoria klasy VII-VIII

1. Robert Kozłowski

2. Wojciech Klabik

3. Aleksandra Tyra

Kategoria klasy PP

1. Julita Błaszczyk

2. Maciej Gilicki

3. Bartosz Jarczewski

Odwiedzin: 72