OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Wyjątkowe propozycje modowe
11 marca 2021 roku

Wyjątkowe propozycje modowe

Pod skrzydłami Młodzieżowej Akademii Mody ZSU powstały wyjątkowe kolekcje odzieży przygotowane przez młode adeptki branży odzieżowej. Zarówno projekty, zastosowane materiały, jak i sposób zaprezentowania kolekcji robią wrażenie.

zdjecie

Przygotowana z myślą o konkursie kolekcja to projekt autorstwa Zuzanny Russek, Nadii Karolewskiej i Patrycji Smektała, które kształcą się w zawodzie technik przemysłu mody. To one zaprosiły nas na ucztę wrażeń. Faktura, kolor i deseń zostały połączone zmysłem plastycznym i wrażliwością. Na wybiegu XXVI edycji ogólnopolskiego Konkursu dla Młodych Krawców i Projektantów im. Małgorzaty Zaręby „Mała Pętelka”  mieliśmy przyjemność podziwiać bogactwo formy, które było odzwierciedleniem kunsztu zawodowego projektantek, ich wyobraźni i kreatywności.

zdjecie

Zespół pod kierunkiem Zuzanny Russek i Nadii Karolewskiej zaproponował kolekcję  „Marry jeans”. Projektantki zdecydowały się na odważne połączenie wytrzymałego, odpornego na przetarcia i rozerwania denimu z lekkim, delikatnym szyfonem, tiulem i koronką. Patchworkowe zestawienie elementów spodni dżinsowych, niegdyś symbolu młodzieżowej rebelii i subkultur, dzisiaj niezwykle popularnego elementu garderoby oraz niewinności i czystości sukni ślubnej- symbolu splendoru i elegancji o czystych, płynnych liniach, to finezyjny duet błękitu i bieli. Duet, nagrodzony III miejscem w konkursie.

zdjecie

Z kolei wyróżniona w konkursiePatrycja Smektała, projektując zadała sobie pytanie: co mogliby nosić współcześni mieszkańcy Atlantydy? W odpowiedzi powstała kolekcja „Atlantis”, której modele łączyły w sobie spokój symetrii i czupurną asymetrię, materiały

o różnorodnych fakturach; błyszczący szyfon i miękki welur oraz elementy ornamentu przestrzennego. Marszczenia i kloszowe falbany nadały dynamiki. Całość dopełniła biżuteria, imitująca części zbroi.

zdjecie

Cała galeria zdjęć z sesji fotograficznej opisanych kolekcji znajduje się w linku:

https://drive.google.com/drive/folders/1lKtUU-mnSOn6ZIKJyaMfD_OFyz_OQ0fX?usp=sharing

Walory kolekcji eksponują profesjonalne zdjęcia, na których modelami są uczniowie klas 2 i 3 kształcący się w zawodach technik przemysłu mody i technik usług fryzjerskich. Sesja fotograficzna wykonana została przy współpracy szkoły z MERCLAND Fotografia oraz Agencją Reklamową Futurysta, która od 01.09.2021 r. obejmuje patronat nad nowo uruchamianym kierunkiem - technik fotografii i multimediów.

Dodał(a): Janusz Grzesiak
Odwiedzin: 102