OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Konkurs dla KGW podsumowany
12 maja 2021 roku

Konkurs dla KGW podsumowany

W dniu 12 maja br. w ostrowskim Starostwie Powiatowym odbyło się wręczenie nagród laureatkom Konkursu na Stroik Wielkanocny pochodzącym z Powiatu Ostrowskiego.

Przed Wielkanocą Wielkopolska Izba Rolnicza wspólnie z partnerem: Towarzystwem Ubezpieczeń Wzajemnych TUW ogłosiła konkurs polegający na własnoręcznym przygotowaniu ozdoby nawiązującej do okresu Wielkiej Nocy. W rywalizacji mogły wziąć udział Koła Gospodyń Wiejskich, Stowarzyszenia prowadzące działalność na terenach wiejskich oraz osoby indywidualne zamieszkałe na terenach wiejskich.

Konkurs na Stroik Wielkanocny cieszył się dużym zainteresowaniem, w całej Wielkopolsce zgłoszono ponad 120 prac.

Laureatami Konkursu z terenu Powiatu Ostrowskiego zostali:

Prace zespołowe:

  • KGW w Sobótce - Wielkanocny stroik
  • KGW Drogosław-Józefów – Wielkanocny stroik
  • KGW w Górzenku Stroik – Kompozycja „Z jajem w mchu”
  • KGW we Wtórku – Wielkanocny stroik
  • KGW w Borowcu – Kompozycja „Zajączek i jego koszyczek”
  • KGW Niemojewiec - Stroik wielkanocny budzący nowe życie
  • KGW w Latowicach - Grób Pański
  • KGW w Wysocku Wielkim – Wielkanocne ozdoby
  • KGW Czekanów – Kompozycja „Igraszki wielkanocne”

Prace indywidualne:

  • Ewa Wuttke z Sobótki - Pisanka na szydełku
  • Gabriela Szargan z Wysocka Wielkiego – Kompozycja „Szydełkowa Wielkanoc”
  • Teresa Kurczaba z Wysocka Wielkiego - Wielkanocne Wianki

Podczas spotkania w Starostwie Powiatowym Laureatki otrzymały pamiątkowe dyplomy i nagrody w postaci bonów konsumpcyjnych, które wręczył Prezes Wielkopolskiej Izby Rolniczej Piotr Walkowski. Powiatowe upominki laureatom konkursów przekazał także Przewodniczący Rady Powiatu Ostrowskiego Piotr Walkowski.

zdjecie

Wszystkie prace nadesłane w Konkursie na Stroik Wielkanocny obejrzeć można na stronie Wielkopolskiej Izby Rolniczej pod poniższym linkiem: http://wir.org.pl/asp/wielkanocne-tradycje-rozstrzygniecie-konkursu-na-stroik-wielkanocny,235,artykul,1,1407 .

Jednocześnie WIR przypomina o trwającym konkursie kulinarnym pt. „Od zapustów do Zielonych Światek”, zgłoszenia można wysyłać do 3 czerwca. Ze szczegółami konkursu oraz pierwszymi zgłoszeniami można się zapoznać pod linkiem:  http://wir.org.pl/asp/od-zapustow-do-zielonych-swiatek---zgloszenia-w-konkursie-kulinarnym,235,artykul,1,1450 .

Odwiedzin: 238