OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Uroczyste zakończenie Ligi Kibiców 2020/21
11 czerwca 2021 roku

Uroczyste zakończenie Ligi Kibiców 2020/21

Maturzysta Adam Bieganowski z klasy ET4 zwyciężył w premierowej edycji Ligi Kibiców ostrowskiego Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych. Jej zmagania zostały podsumowane w środę, 9 czerwca 2021 r. wręczeniem nagród dla najlepszej szóstki uczniów.

zdjecie

Liga Kibiców toczyła się od 15 listopada ubiegłego roku do 25 kwietnia 2021 r. Składała się z dwunastu kolejek pytań dotyczących wydarzeń z zakresu sportu światowego, polskiego, lokalnego i szkolnego, a także zasad rywalizacji. Ukazywały się one na facebooku szkoły co dwa tygodnie. W zmaganiach wystartowało 8 uczniów z 7 klas. Po każdej rundzie była publikowana łączna klasyfikacja punktowa. We wszystkich kolejkach uczestniczyło natomiast 6 osób. To właśnie oni są bohaterami Ligi Kibiców. Za swój wyczyn i nietuzinkową wiedzę otrzymali dyplomy, atrakcyjne nagrody książkowe o tematyce sportowej oraz piłki do siatkówki lub piłki nożnej. Wśród fundatorów byli: Terenowy Klub Olimpijczyka im. Mariana Matysiaka w Wysocku Wielkim, Wydawnictwo GiA z Katowic, Roman Kołtoń - dziennikarz sportowy Polsatu, Adam Sokołowski z Kluczborka - wielokrotny Mistrz Polski Kibiców Sportowych. Kolejna edycja Ligi Kibiców wystartuje już niebawem, bo w październiku.

zdjecie

W gronie osób, które nagradzały znaleźli się: Honorata Sachowska-Barańczak – dyrektor ZSB-E w Ostrowie Wlkp., Henryk Dziergwa – członek zarządu Terenowego Klubu Olimpijczyka im. Mariana Matysiaka w Wysocku Wielkim, Jarosław Maląg – nauczyciel, pomysłodawca zabawy i autor wszystkich pytań.

Klasyfikacja końcowa - nagrodzeni:

1. Adam Bieganowski (ET4) 99,5 pkt.

2. Mikołaj Lis (T2g) 91,5 pkt.

3. Jakub Pabich (ET2) 88 pkt.

3. Hubert Lisik (ET3) 88 pkt.

5. Michał Węgrzyn (B2bp) 77,5 pkt.

6. Urszula Grad (B3) 76 pkt.

Odwiedzin: 51