OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt
Herb Powiatu Ostrowskiego
Ogólnopolskie Zawody Jeździeckie w Ujeżdżeniu
16 czerwca 2009 roku

Ogólnopolskie Zawody Jeździeckie w Ujeżdżeniu

Od 12 do 14 czerwca br. rozegrały się na terenie Ośrodka Jeździeckiego „Borowianka” w Ostrowie Wielkopolskim Ogólnopolskie Oficjalne Zawody Jeździeckie w Ujeżdżeniu. W zawodach wzięło udział 76 zawodników na 80 koniach z całej Polski. Patronat nad zawodami objął Włodzimierz Jędrzejak, starosta ostrowski.

Pomimo kapryśnej pogody w miniony weekend na terenie Ośrodka Jeździeckiego „Borowianka” odbyły się Ogólnopolskie Oficjalne Zawody Jeździeckie w Ujeżdżeniu.

Pogoda, która przez pierwsze dwa dni nie szczędziła jeźdźcom i koniom deszczu, wiatru, a nawet gradu, na szczęście w niedzielę okazała się łaskawa tak dla zawodników, jak dla publiczności - licznej i szczerze zainteresowanej tą, wciąż mało jeszcze znaną, dyscypliną jeździecką. Mamy nadzieję, że ostrowskie zawody będą się rozwijać, a widzowie będą je obserwować z coraz większym znawstwem – mówi Jolanta Żarska – Sułecka, organizator JUKS MM Wesoła.

Klasę C - ciężką wygrał utalentowany, dysponujący doskonałymi końmi junior - Mateusz Cichoń, KJ Lider, który na wałachu Elderman zajął I miejsce zarówno w kategorii Juniorów, jak i w klasyfikacji Ogólnej, otrzymując tym samym podwójne puchary i nagrody. Zawodnik ten wystartował także w kategorii Młodych Jeźdźców i tym razem na koniu Prosario II, wygrał także konkursy tej klasy. Drugie miejsce w Rundzie CC Młodych Jeźdźców zajęła Maria Cholewicka na koniu Ido, KU AZS Uniwersytetu Warszawskiego, a trzecie - Joanna Miłosz na Fantast 0271, WKJ Lublin. Młodzi Jeźdźcy konkurowali w Ostrowie o prawo reprezentowania Polski na tegorocznych Mistrzostwach Europy. Wymieniona trójka najlepszych uzyskała wymagane minimum kwalifikacyjne.

Specjalnym trofeum, przyznawanym wyłącznie na ostrowskich zawodach, jest nagroda i Puchar Borowianki, fundowany przez Tadeusza Wolarza, za Najlepszy Układ Dowolny z Muzyką. W tym roku zdobywczynią tego trofeum okazała się Ewa Iwaszkiewicz na Sheridanie, SKJ Poster. Zawodniczka jest podopieczną pani trener Wandy Wąsowskiej - zasłużonej, utytułowanej zawodniczki tej dyscypliny sportu, uczestniczki Mistrzostw Polski, reprezentantki naszego kraju na wielu Międzynarodowych zawodach oraz Olimpiadzie, która jako wybitny szkoleniowiec doprowadziła wiele koni i zawodników do zwycięstw w najwyższych konkursach, w tym do Mistrzostw Polski.

Podczas zawodów został wręczony Puchar Starosty Ostrowskiego, w kategorii CC – Seniorów „mała runda” wygrał Jarosław Poręba na klaczy Doktryna, OSK Sobin. Doświadczony zawodnik, utytułowany uczestnik wielu zawodów skokowych i ujeżdżeniowych w Polsce i za granicą.

Bardzo się cieszę, że mogłem uczestniczyć w tych zawodach i objąć je honorowym patronatem. Jest to piękna dyscyplina, pełna wdzięku i gracji. To niesamowite, że jeździec i koń potrafią prezentować wspólną harmonię, elegancję, płynność ruchów, spokój i wzajemne porozumienie – mówi Włodzimierz Jędrzejak, starosta ostrowski.

Obok zawodów ogólnopolskich rozegrano imprezę równoległą: eliminacje do Mistrzostw Polski i Mistrzostw Świata Młodych Koni. Dwa ze startujących koni zakwalifikowało się i będzie reprezentować Polskę w Mistrzostwach Świata koni 5 i 6 letnich.

Sponsorami zawodów byli: Hotel Borowianka i „Pupil Foods” Sp. z o.o.

Dodał(a): Anna Kryjom
Odwiedzin: 1034