OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Szkolenia zawodowe nauczycieli branży chłodniczej z Zespołu...
19 listopada 2021 roku

Szkolenia zawodowe nauczycieli branży chłodniczej z Zespołu Szkół Transportowo-Elektrycznych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Turyngii

W dniach 15.11.21 – 19.11.21 grupa nauczycieli Zespołu Szkół Transportowo-Elektrycznych Centrum Kształcenia Ustawicznego oraz instruktor praktycznej nauki zawodu z przedsiębiorstwa realizującego praktyczną naukę zawodu uczniów szkoły, ukończyła swoje doskonalenie zawodowego w zakresie chłodnictwa i klimatyzacji w niemieckim centrum kształcenia praktycznego w miejscowości Rohr, region Turyngia.

Pobyt pedagogów z ZST-E CKU w Niemczech był możliwy dzięki wsparciu finansowym z przygotowanego i realizowanego przez szkołę projekty pn.: „Metodyka nauczania przedmiotów zawodowych w ZSTE CKU wzorem innych”. Projekt jest realizowany w ramach programu ERASMUS+.


zdjecie Dyrekcja i nauczyciele ZST-E CKU,  we współpracy z Referatem Pozyskiwania Środków Zewnętrznych Wydziału Rozwoju Starostwa Powiatowego przygotowała i realizuje niniejszy projekt.  We wrześniu grupa 5 nauczycieli ukończyła swoje doskonalenie zawodowe w zakresie obróbki skrawaniem w niemieckim centrum doskonalenia zawodowego w miejscowości Hildburghausen.


zdjecie Kursy zawodowe z zakresu chłodnictwa i  klimatyzacji oraz obróbki skrawaniem pozwolą nie tylko podnieść kompetencje zawodowe nauczycieli, lecz przede wszystkim doświadczyć zupełnie innego niż wcześniej podejścia do nauki, zapoznania się z nowymi metodami szkoleniowymi, stosowanymi w odmiennym od polskiego systemie edukacyjnym. Mobilność nauczycieli w istotny sposób wzbogaci system kształcenia w Zespole Szkół Transportowo – Elektrycznych Centrum Kształcenia Ustawicznego w Ostrowie Wielkopolskim.

zdjecie

Odwiedzin: 87