OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Uroczyste zakończenie Ligi Kibiców 2021/22
28 czerwca 2022 roku

Uroczyste zakończenie Ligi Kibiców 2021/22

Bartosz Kołeczko z klasy B3bp zwyciężył w drugiej edycji Ligi Kibiców ostrowskiego Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych. Jej zmagania zostały podsumowane we wtorek, 21 czerwca 2022 r. wręczeniem nagród dla najlepszej dziewiątki uczniów.

zdjecie

W gronie osób, które nagradzały znaleźli się: Honorata Sachowska-Barańczak – dyrektor ZSB-E w Ostrowie Wlkp., Mieczysław Knychała – prezes Terenowego Klubu Olimpijczyka im. Mariana Matysiaka w Wysocku Wielkim, Jarosław Maląg – nauczyciel, pomysłodawca zabawy i autor wszystkich pytań. Druga edycja Ligi Kibiców toczyła się od 30 listopada ubiegłego roku do 19 kwietnia 2022 r. Składała się z dziesięciu kolejek pytań dotyczących wydarzeń z zakresu sportu światowego, polskiego, lokalnego i szkolnego, a także zasad rywalizacji. Ukazywały się one na facebooku szkoły co dwa tygodnie. W zmaganiach wystartowało 10 uczniów z 6 klas. Po każdej rundzie była publikowana aktualna klasyfikacja punktowa. W tej edycji obowiązywała nowość regulaminowa. Pięć bowiem pierwszych osób, które nadesłało komplet bezbłędnych odpowiedzi otrzymywało dodatkowe punkty w zależności od kolejności od 5 do 1. W efekcie w jednej rundzie maksymalnie można było uzyskać 15 punktów, w tym 10 pkt. za wszystkie dobre odpowiedzi.

zdjecie

We wszystkich kolejkach uczestniczyło natomiast 9 osób. To właśnie oni są bohaterami Ligi Kibiców 2021/22. Za swój wyczyn i nietuzinkową wiedzę otrzymali dyplomy, atrakcyjne nagrody książkowe o tematyce sportowej oraz piłki do siatkówki lub piłki nożnej. Wśród fundatorów byli: Senator RP Wojciech Ziemniak, Terenowy Klub Olimpijczyka im. Mariana Matysiaka w Wysocku Wielkim, Wydawnictwo GiA z Katowic, Roman Kołtoń - dziennikarz sportowy Polsatu.

Klasyfikacja końcowa - nagrodzeni:

     1. Bartosz Kołeczko (B3bp) 118 pkt.

     2. Bartosz Jasiński (T3g) 102 pkt.

     3. Igor Wiertelak (B1) 92,5 pkt.

     4. Hubert Lisik (ET4) 89,5 pkt.

     5. Piotr Figiel (GT1) 80,5 pkt.

     5. Urszula Grad (B4) 80,5 pkt.

     7. Michał Węgrzyn (B3bp) 78 pkt.

     8. Michał Duczmal (GT1) 77 pkt.

     9. Mateusz Łuszczek (T3g) 74,5 pkt.

Odwiedzin: 113