OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
29 Akcja Sprzątanie Świata – Wszystkie śmieci są nasze
8 września 2022 roku

29 Akcja Sprzątanie Świata – Wszystkie śmieci są nasze

W dniu 16 września 2022 roku Powiat Ostrowski po raz kolejny będzie uczestniczył w ogólnoświatowej akcji sprzątania świata pt. „29 Akcja Sprzątanie Świata - Wszystkie śmieci są nasze”.

Akcję kierujemy do młodzieży szkół ponadpodstawowych z terenu Powiatu Ostrowskiego.

zdjecie

Uczniowie wraz z opiekunami wspólnie będą sprzątać i porządkować tereny wokół własnych szkół oraz tereny zieleni. „Sprzątanie świata” ma na celu zwiększenie świadomości ekologicznej wśród młodzieży i dorosłych oraz inicjowanie działań, dzięki którym zmniejszy się negatywny wpływ na środowisko. Starostwo Powiatowe zapewni uczestnikom akcji worki i rękawiczki oraz pokryje koszty wywozu zebranych odpadów.

Akcja przebiegnie przy współpracy Urzędu Gminy i Miasta Odolanów oraz Urzędu Gminy Przygodzice, które to sfinansują odbiór odpadów zebranych przez uczniów ze szkół ponadpodstawowych zlokalizowanych na ich terenie.

Odwiedzin: 110