OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt
Herb Powiatu Ostrowskiego
„Koncert dla mamy” po raz czwarty
22 maja 2023 roku

„Koncert dla mamy” po raz czwarty

W piątek, 19 maja, w Zespole Szkół Muzycznych odbył się zorganizowany przez Osiedlowe Stowarzyszenie „Krępianie” w Ostrowie Wielkopolskim i ostrowskie Publiczne Przedszkole nr 1 wyjątkowy „Koncert dla mamy’’. Koncert, mający jednocześnie charakter konkursu pt. „A ja wolę moją mamę”, był już czwartą odsłoną tej imprezy.

* DSC_0283

Młodzi artyści z placówki przy ul. Profesora Kaliny zaprosili do śpiewnej rywalizacji swoich kolegów z innych przedszkoli w mieście, w konkursie wzięło udział 12 ostrowskich przedszkoli.

* DSC_0231

- Jak zawsze jestem pod wrażeniem zaangażowania i artystycznego zacięcia przedszkolaków. Mali wokaliści musieli pokonać tremę jaka wiąże się z wyjściem na scenę, pamiętać o tekście i zrobić przy tym jak najlepsze wrażenie estradowe. Wszystko udało się doskonale, a najlepiej świadczy o tym reakcja publiczności. Cieszę się, że jako Powiat Ostrowski mogliśmy wesprzeć to przedsięwzięcie w ramach konkursu dla organizacji pozarządowych – mówi Paweł Rajski, Starosta Ostrowski.

Impreza była bardzo kolorowa, nie brakowało też wzruszeń. Każde z dzieci otrzymało upominek i dyplom, a mamy dostały od swoich pociech róże. Jury po występach miało twardy orzech do zgryzienia, jednak po burzliwej dyskusji dokonano wyboru.

* DSC_0216

Grand Prix konkursu wywalczyła Iga Mocek z Przedszkola nr 10, pierwsze miejsce przypadło Joannie Michno z punktu przedszkolnego „Wojtuś”, drugie miejsce zajęła Antonina Myszkowska z Przedszkola nr 17, a trzecią lokatę jurorzy przyznali Marii Dudziak z Niepublicznego Przedszkola „Nasz domek”.

* DSC_0272

Występy oceniało jury w składzie: Katarzyna Michalska, Artur Szpajda oraz Bogna Kowalska, która na zakończenie imprezy dołączyła do dzieci i również zaśpiewała na scenie. Dla zebranych na fortepianie zagrali Mateusz Kryjom z przedszkolnej grupy „Puchatki”, który wraz ze swoją mamą, zagrał na fortepianie utwór na cztery ręce „Bawmy się wesoło”. Pięknie zagrała również siostra Mateusza - Ola - absolwentka Publicznego Przedszkola nr 1, która wykonała utwór „Nokturn Es-dur”. Na scenie kilkakrotnie występowali również gospodarze imprezy – przedstawiciele grupy przedszkolnej „Puchatki”.

Odwiedzin: 99