OBOWIĄZEK INFORMACYJNY RODO

Zgodnie z art. 13 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych RODO) informuję, iż

  1. Administratorem Państwa danych osobowych jest Starosta Ostrowski, Starostwo Powiatowe w Ostrowie Wielkopolskim z siedzibą w: 63-400 Ostrów Wielkopolski, al. Powstańców Wielkopolskich 16, tel.: 62 737 84 00, fax.: 737 84 33, e-mail: starostwo@powiat-ostrowski.pl, www.powiat-ostrowski.pl.
  2. Administrator Danych powołał Inspektora Ochrony Danych Osobowych, z siedzibą w Starostwie Powiatowym w Ostrowie Wielkopolskim, tel.: 62 737 84 38, fax.: 737 84 56.  e-mail: iod@powiat-ostrowski.pl.  
  3. Dane osobowe są gromadzone i przetwarzane w celu realizacji obowiązków Administratora Danych, w związku z załatwianą sprawą, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. c) rozporządzenia RODO, co oznacza, iż przetwarzanie danych jest niezbędne do wypełnienia obowiązku prawnego ciążącego na administratorze, a także w celach archiwalnych.
  4. Dane osobowe będą usuwane w terminach wskazanych w Rozporządzeniu Prezesa Rady Ministrów z dnia 18 stycznia 2011 r. w sprawie instrukcji kancelaryjnej, jednolitych rzeczowych wykazów akt oraz instrukcji w sprawie organizacji i zakresu działania archiwów zakładowych lub w innych przepisach prawa, regulujących czas przetwarzania danych.
  5. Dane osobowe mogą być przekazywane podmiotom przetwarzającym je na zlecenie Administratora Danych (np.: podmiotom serwisującym systemy informatyczne i aplikacje w których przetwarzane są dane osobowe), instytucjom uprawnionym do ich uzyskania na podstawie obowiązującego prawa (np.: organom administracji, sądom,) oraz innym podmiotom w zakresie, w jakim są one uprawnione do ich otrzymywania na podstawie przepisów prawa.
  6. Podanie danych osobowych jest obowiązkiem ustawowym i wynika z obowiązujących przepisów prawa.
  7. Osoba, której dane są przetwarzane, w granicach określonych rozporządzeniem RODO, ma prawo do:
    • żądania od Administratora Danych dostępu do swoich danych osobowych,
    • sprostowania, ograniczenia przetwarzania lub wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania danych, a także przenoszenia danych,
    • wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Przechodzę do serwisu
strona główna | mapa serwisu | kontakt | NPP
Herb Powiatu Ostrowskiego
Wigilia z dyrektorami
18 grudnia 2009 roku

Wigilia z dyrektorami

Jak co roku, przed Świętami Bożego Narodzenia szefowie powiatowego samorządu spotkali się z dyrektorami jednostek oświatowych, szefami powiatowych służb, inspekcji i straży. W uroczystej wigilii oprócz starosty Włodzimierza Jędrzejaka oraz wicestarosty Krzysztofa Rasiaka uczestniczyli członkowie Zarządu Powiatu i Prezydium Rady.

Tradycyjnie już starosta ostrowski Włodzimierz Jędrzejak i wicestarosta Krzysztof Rasiak zaprosili do wigilijnego stołu osoby na co dzień kierujące powiatowymi placówkami. Powiatowa wieczerza to nie tylko okazja do złożenia sobie świątecznych życzeń, ale również okoliczność sprzyjająca podsumowaniu mijającego roku i podziękowaniu za dobrą pracę.

Tegoroczne spotkanie odbyło się w czwartek, 17 grudnia w Zespole Szkół Ponadgimnazjalnych CKU w Przygodzicach. Wzięli w nim udział dyrektorzy szkół i placówek oświatowych: I, II, IV Liceum Ogólnokształcącego, Zespołu Szkół Ogólnokształcących, Zespołu Szkół Ekonomicznych, Zespołu Szkół Usługowych, Zespołu Szkół Budowlano-Energetycznych, Zespołu Szkół Technicznych, Zespołu Szkół Transportowo-Elektrycznych, Zespołu Szkół Ponadgimnazjalnych CKU, Zespołu Szkół Specjalnych, Bursy Szkolnej, Młodzieżowego Domu Kultury, Poradni Psychologiczno-Pedagogicznej, Zespołu Szkół Muzycznych.

Wśród zaproszonych gości obecni także byli dyrektorzy oraz szefowie jednostek i służb powiatowych: Powiatowego Zarządu Dróg, Powiatowego Inspektoratu Nadzoru Budowlanego, Powiatowego Centrum Pomocy Rodzinie, Domu Pomocy Społecznej w Ostrowie i w Psarach, Powiatowej Galerii Sztuki Współczesnej, Powiatowego Urzędu Pracy, Zespołu Zakładów Opieki Zdrowotnej, Specjalnego Ośrodka Wychowawczego Zgromadzenia Sióstr św. Elżbiety, Komendy Powiatowej Państwowej Straży Pożarnej Komendy Powiatowej Policji, Powiatowego Inspektoratu Sanitarno-Epidemiologicznego, Powiatowego Inspektoratu Weterynarii.

Serdecznie dziękuję za przyjęcie mojego zaproszenia na to tradycyjne, świąteczne spotkanie. Mówi się, że Boże Narodzenie to typowo rodzinne święta - a my przecież jesteśmy wielką samorządową rodziną. I dlatego możliwość spotkania w tym gronie, w tej wyjątkowej atmosferze jest dla mnie szczególnie cenna. Chciałbym przy tej okazji w imieniu władz samorządowych powiatu ostrowskiego życzyć wszystkim Państwu dobrych, rodzinnych, spokojnych i radosnych Świąt. Chciałbym, aby ten świąteczny czas przyniósł nam wszystkim wytchnienie od codziennej, trudnej i odpowiedzialnej pracy. Myślę, że w tym gronie wszyscy najlepiej wiemy, ile działo się w samorządzie powiatowym podczas minionych 12 miesięcy, ile wysiłku, ale także satysfakcji przyniósł nam rok 2009. Dziękuję za dotychczasową wspaniałą, partnerską współpracę i życzę wszelkiej pomyślności w Nowym Roku - mówił podczas spotkania Włodzimierz Jędrzejak.

Serdeczne życzenia w imieniu radnych powiatowych złożył również Mieczysław Szempiński, przewodniczący Rady Powiatu Ostrowskiego.

Wigilijnym daniom towarzyszyła wspaniała, świąteczna atmosfera, w którą wprowadził zaproszonych gości przepiękny koncert w wykonaniu młodych artystów z MDK, ze Studia Wokalnego Ewy Borowicz i Jacka Kasznickiego. Wokaliści zachwycili talentem, urodą i bezpretensjonalnością wykonania świątecznych utworów. Oprócz gorących braw otrzymali także świąteczne upominki. Przy tej wyjątkowej okazji, Ewa Borowicz wręczyła specjalne podziękowania dla starosty Włodzimierza Jędrzejaka, wicestarosty Krzysztofa Rasiaka oraz Beaty Klimek, rzecznika prasowego, za pomoc w wyjeździe uzdolnionych wokalistek na międzynarodowy festiwal Muzyczny MAGIA ITALIANA. Warto przypomnieć, że młode artystki zdobyły tam wszystkie najważniejsze nagrody - Grand Prix Festiwalu oraz pierwsze i drugie miejsca w poszczególnych kategoriach.

Odwiedzin: 908